دهیاران استان کردستان امروز در نشست صمیمی با استاندار مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعیکوشا امروز در جلسه هماندیشی با نمایندگان دهیاران استان اظهار داشت: جمعبندی مشکلات موجود در روستاها دنبال تا در استان برخی فرایندها تسریع و به مشکلات روستاها بهتر رسیدگی شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه شناخت مسئله و اشراف به موضوعات بسیاری از مشکلات را حل میکند، تصریح کرد: با تعاملات انجام شده اتفاقات بسیار خوبی در حوزه ماشینآلات شهری برای روستاها در حال انجام است.
زارعیکوشا بیان کرد: تجمیع امکانات در دهیاریهای استان امری بسیار مهم در راستای ارائه خدمات در روستاها است.
کیومرث حبیبی، معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز اظهار کرد: سال گذشته 128میلیارد تومان اعتبار از محل ارزش افزوده به و از ابتدای امسال تاکنون 168میلیارد تومان اعتبار به روستاهای استان کردستان پرداخت شده است.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: استفاده از پنلهای خورشیدی در راستای درآمدزایی و ایجاد اشتغال روستایی در روستاهای ما باید پیگیری شود. تامین آب در روستاهای استان نیز در اولویت تصویب فاضلاب وزارت نیرو قرار دارد.
سعید رسولی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان نیز با بیان اینکه در دولت سیزدهم توجه ویژهای به طرح هادی روستایی انجام شده است افزود: امسال 300میلیارد تومان اعتبار برای طرح هادی روستایی استان کردستان تخصیص یافته است.
رسولی تصریح کرد: اعتبارات مقاوم سازی مسکن روستایی نیز به صورت ملی و در سطح هیئت وزیران مصوب میشود.
اعتبارات روستایی 150درصد افزایش یافت
در این نشست سیروان بهرامی مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان نیز اظهار داشت: در 9ماهه امسال، اعتبارات روستایی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 150درصد رشد داشته است. یکی از مهمترین دستاوردهای دفتر امور روستایی احیای کمیسیون ماده 99است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان با بیان اینکه مشکل لولهگذاری فاضلاب 51روستای استان حل شده است, تصرح کرد: ملاک وزارت کشور در توزیع اعتبارات ارزش افزوده شاخص جمعیت است که امیدواریم به روال گذشته بازگردد.
حیدر قبادی به عنوان نماینده دهیاران شهرستان سنندج در ادامه اظهار کرد: یکی از عمده مشکلات روستاهای ما این است که خانههایی با متراژ بسیار پایین در حال ساخت بوده و این باعث بدون روح شدن روستاها و از بین رفتن ساختار روستایی شده است.
وی افزود: نبود خودروهای آتش نشانی و جمعآوری پسماندهای روستایی و ماشینآلات راهسازی از عمده مشکلات دهیاریهای استان است. متاسفانه بودجهای که به روستاهای استانهای همجوار داده میشود به روستاهای استان کردستان تعلق نمیگیرد.
نماینده دهیاران شهرستان سنندج گفت: دهیاران در روستاها نماینده تمامی وزارتخانهها هستند اما متاسفانه هیچکدام از این وزارتخانهها دهیاران را مورد توجه قرار نمیدهند.
در ادامه این جلسه دلیر نوری دهیار روستاری درهناخی شهرستان سروآباد نیز اظهار کرد: گرانی و فقر کمرشکنی که در کشور حاکم است بسیار جدیتر در روستاها خود رد نشان داده است.دهیاران متاسفانه هیچ امتیاز و حقوق و مزایایی در روستاها ندارند.
نوری خاطرنشان کرد: نبود امنیت شغلی دهیاران از جمله مشکلات عمده دهیاران استان است.
در ادامه امین زارعی دهیار روستای خسروآباد گروس شهرستان بیجار اظهار داشت: امروزه متاسفانه روستاهای ما از تولید کننده به مصرف کننده تغییر کردهاند. تعامل دوسویه دهیاران با مدیران ادارات متاسفانه آنچان که باید وجود ندارد.
امیر باتمانی نماینده دهیاران شهرستان کامیاران نیز اظهار داشت: کمبود اعتبارات با توجه به افزایش هزینههای جاری مشکل بسیار بزرگی است که باید حل شود.
در ادامه آسو امامقلی دهیار روستای قلیان سنندج اظهار داشت: اعتبارات و امکاناتی که به روستاهای حاشیه شهر داده میشود نباید در اندازه روستا باشد تا از ایجاد مناطق حاشیهای مانند نایسر در اطراف شهرها جلوگیری شود.
در ادامه ابراهیم مرادی نماینده دهیاران شهرستان دیواندره اظهار کرد: واریزی حساب دهیاریها بر اساس شاخص جمعیت است که به هیچ عنوان جوابگوی مخارج نیست.
در پایان این جلسه هفت دستگاه خودرو نیسان به دهیاریهای استان در راستای جمعآوری پسماندهای روستاها تحویل داده شد.
انتهای پیام/487/ن